Verkkouutiset

Kaleva: Anne Berner ei valmis tinkimään taksien määrän vapauttamisesta

Liikenneministerin mukaan taksit voidaan jättää lainsäädännön uudistuksesta pois, jos ratkaisua ei löydy.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Taksit saattavat jäädä pois liikennekaarena tunnetusta lainsäädäntöuudistuksesta, mikäli ratkaisua niiden määrän vapauttamiseksi ei hallituksen sisällä saada aikaan. Perussuomalaiset ovat vastustaneet lakiuudistuksen takseja koskevaa osaa.

– Jos se ei tässä hallitusyhteistyössä käy, silloin meidän täytyy miettiä sitä, että liikennekaari toteutetaan yksinkertaisesti ilman takseja, liikenneministeri Anne Berner sanoo Lännen Medialle sanomalehti Kalevassa.

Berner on kuitenkin valmis tulemaan vastaan, mikäli määristä päästään sopuun. Taksitoiminta olisi jatkossakin luvanvaraista ja niiden asemapaikat säilyisivät, sen sijaan että ne voisivat valita toiminta-alueensa vapaasti kysynnän mukaan.

Taksien jääminen liikennejärjestelmän uudistuksen ulkopuolelle saattaisi tuoda alalle suuria haasteita. Taksit joutuisivat kilpailemaan vanhoin konstein muiden joukkoliikennevälineiden mahdollisuuksien modernisoituessa.

– Silloin taksin välineet kilpailla viedään ikään kuin pois, Berner arvioi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)