Anne Berner vie EU-ministerit pakkaseen älykkään liikenteen testiradalle

Aurora ei ole maailman ainoa testirata, mutta varmasti kylmin, sanoo liikenneministeri.

  • LKS 20160113 Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner politiikan toimittajien lounaalla ravintola Sunnissa Helsingissä keskiviikkona 13. tammikuuta 2016. LEHTIKUVA Heikki Saukkomaa

    Anne Berner.

    ()

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.) isännöi helmikuun alussa Muoniossa tapahtumaa, jossa EU-ministerit perehtyvät älykkään liikenteen saloihin. Tapaamiseen osallistuvat ainakin Hollannin, Viron ja Ruotsin liikenneministerit sekä Norjan ja mahdollisesti Tanskan valtiosihteerit.

Berner huomauttaa, että EU-puheenjohtajamaa Hollanti on asettanut älykkään liikenteen yhdeksi keskeiseksi kehittämisalueeksi.

– Edeltäjillä painopiste on ollut paljolti rautatien markkinapaketissa, nyt ollaan automaattisen liikenteen fokuksessa.

Automaattinen liikenne tarkoittaa muun muassa itsekulkevia autoja, digitaalisten karttojen ja autojen yhteistyötä sekä liikenteenohjausjärjestelmiä. Bernerin mukaan uusilla ratkaisuilla voidaan parantaa liikenneturvallisuutta ja vähentää ruuhkia.

– Monet näistä ovat riippuvaisia siitä, että kommunikaatio on saumatonta kartan ja autojen välillä.

Muonioon perustettiin viime vuoden lopulla älykkään liikenteen testirata Aurora, jossa liikenne- ja viestintäministeriö on mukana yhteistyökumppanina, mutta ei rahoittajana.

– Me emme ole maailmassa ainoa, mutta toimimme varmasti kylmimmissä olosuhteissa.

EDIT 14.1. klo 8.34. Aurora-hankkeen yhteistyökumppani on liikenne- ja viestintäministeriö eikä -ministeri, kuten tekstissä aiemmin esitettiin.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.