Verkkouutiset

Päivi Räsänen: Uusi linja haastaa kirkon merkittävällä tavalla

Sisäministeri Päivi Räsäsen (kd.) mielestä avioliittolain muutos haastaa kirkon merkittävällä tavalla.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Päivi Räsänen totesi valtioneuvoston tervehdyksessä Turussa kokoontuvalle kirkolliskokoukselle, että Pohjoismaissa yhteiskunnan avioliittolainsäädäntö ja kirkon avioliittokäsitys ovat kulkeneet käsi kädessä vuosisatoja.

– Siksi ei ole ihme, että on hyvin vaikeaa jättää hyvästit tälle yhteydelle, jos avioliittolain muuttaminen sukupuolineutraaliksi etenee loppuun asti, Räsänen sanoi.

Hänen mukaansa avioliittolain muutos haastaa kirkon eri tavalla kuin mikään aiempi yhteiskunnallinen muutos.

– Siitä selvitäkseen kirkon tulee vahvistaa identiteettiään itsenäisenä kristillisenä yhteisönä, kuten kirkkolaissa on linjattu. Kirkon sisällä tarvitaan rohkeutta säilyttää linjansa avioliitosta yhden naisen ja yhden miehen liittona, kun paine näistä luopumiseen kasvaa, Räsänen sanoi.

Kirkon virallinen avioliittokäsitys perustuu tällä hetkellä miehen ja naisen väliseen liittoon. Avioliitosta on kuitenkin erilaisia käsityksiä ja keskustelu siitä jatkuu kirkon sisällä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)