Verkkouutiset

Työterveyshuolto ja työsopimukset rempallaan pohjoisen matkailuyrityksissä

Pohjois-Suomen matkailualan yrityksillä on puutteita työlainsäädännön noudattamisessa, kerrotaan Pohjois-Suomen aluehallintovirastosta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Työterveyshuollon järjestämisessä ja palkattujen työntekijöiden työnteon keskeisten ehtojen noudattamisessa on puutteita Pohjois-Suomen matkailualan yrityksissä.

Työsuojeluviranomaiset ovat tehneet Pohjois-Suomessa matkailualan työpaikoille kuluvana vuonna yhteensä 67 tarkastusta, joiden yhteydessä työnantajille annettiin vakavammista laiminlyönneistä 38 kehotusta.

Uhkasakkovalmisteluun vietiin kolmannes velvoitteista, jos työnantaja ei ole noudattanut kehotusta. Toimintaohjeita annettiin yhteensä 315 kappaletta.

Velvoitemäärät tarkastusta kohden ovat aluehallintoviraston mukaan korkeammat kuin palvelualalla keskimäärin.

Ylitarkastaja Hanna-Kaisa Rajalan mukaan kausityöntekijöille ei ole aina tehty työsopimuksia ja erityisesti ulkomaalaisten työntekijöiden työteko-oikeuteen liittyvät asiat ovat olleet hakusessa.

– Alan yrityksissä on tapahtunut omistussuhteiden muutoksia, jotka voivat selittää puutteita niin, etteivät uudet yrittäjät ole tietoisia työnteon keskeisistä ehdoista. Myös työntekijöiden suuri vaihtuvuus ja työn sesonkiluontoisuus sekä työsuojeluvaltuutetun puute työpaikalla selittävät puutteita, kertoo ylitarkastaja Hanna-Kaisa Rajala Pohjois-Suomen AVIn työsuojelun vastuualueelta.

Puutteita on viraston mukaan ollut myös työterveyshuollon järjestämisessä sekä työterveyshuollon työpaikkaselvityksen ja toimintasuunnitelman laatimisessa.

Työsuojeluviranomainen aikoo jatkaa Pohjois-Suomen alueella matkailualan toimijoiden työsuojeluvalvontaa myös ensi vuonna.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)