Verkkouutiset

Saksalaislehti varoittaa tästä Suomen erikoisuudesta – ”se ei ole autopesukone”

Deutsche Welle muistuttaa Suomessa autoilevia Helsingin käytännöstä poistaa autot pestäviltä kaduilta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Deutsche Welle on koonnut yhteen eri maissa varottavia liikenteen erikoisuuksia. Suomea koskevan kuvan otsikkona on ”se ei ole autopesu”. Kuvassa on raskas katupesuri.

”Kadut puhdistetaan säännöllisesti Suomessa, joten Avis varoittaa auton vuokraajia pysymään selvillä puhdistusaikataulusta. Helsingin kaupunki laittaa katumerkkejä, informaatiota nettiin ja lähettää tekstiviestejä saadakseen auton omistajien tietoon milloin siirtää kulkuvälineensä. Ja ne jotka eivät tee niin… no, kaupungin viranomaiset siirtävät sen heidän puolestaan… maksusta”, DW kirjoittaa.

Myös Suomen ja muiden maiden talvirengaspakosta kerrotaan.

Muita paikallisia varottavia ovat esimerkiksi Britannian sakot vettä jalankulkijoiden päälle roiskuttaville ja lähellä moottoritien keskiviivaa ajaville, Romanian antamat sakot liian likaisille autoille ja Sveitsin pakko ajaa moottoritien vasenta kaistaa ainakin 100 km/h.

Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa on jatkuva ajovalopakko, Espanjassa on todella oltava ajettaessa silmälasit jos ajokortissa sanotaan niin ja Saksassa nopeusrajoitukset vaihtelevat kellonajoittain.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)