Verkkouutiset

Huoneistokeskus kertoo asuntokaupan piristyneen

Asuntokauppa on kiinteistövälittäjä Huoneistokeskuksen mukaan piristynyt ympäri Suomea, kun uudiskohteiden rakentamisessa ja kauppamäärissä on voimakasta kasvua.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Uudisrakentaminen on Huoneistokeskuksen mukaan ollut tänä vuonna vilkasta erityisesti pääkaupunkiseudulla. Uudiskohteiden lisääntynyt myynti on vauhdittanut myös vanhojen asuntojen kauppaa.

– Vanhojen asuntojen ja uudiskohteiden lisäksi myös arvoasuntojen myynti on lähtenyt käyntiin kesän lähestyessä, kertoo Huoneistokeskuksen vt. toimitusjohtaja Lea Jokinen tiedotteessa.

Huhtikuussa Suomessa tehtiin Huoneistokeskuksen mukaan vanhojen asuntojen kauppoja yli 7 prosenttia enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan ja 3,4 prosenttia enemmän kuin maaliskuussa.

Helsingissä vanhojen asuntojen kauppa kääntyi nousuun ensimmäistä kertaa kuluvana vuonna, ja kasvua kertyi yli 4 prosenttia vuodentakaisesta. Vantaalla vanhojen asuntojen kauppojen määrä kasvoi 22,7 prosenttia.

Tampereella puolestaan vanhoja asuntoja myytiin yli 20 prosenttia enemmän kuin viime vuoden huhtikuussa. Lahdessa vanhojen asuntojen kauppa kasvoi huhtikuussa 16,5 prosenttia.

Pääkaupunkiseudulla käytettyjen kaksioiden neliöhinnat nousivat huhtikuussa Helsingissä 4 484 eurosta 4 524 euroon, Espoossa 3 412 eurosta 3 471 euroon ja Vantaalla 2 728 eurosta 2 845 euroon.

Koko Suomessa käytettyjen kaksioiden neliöhintojen keskiarvo nousi huhtikuussa 2 539 eurosta 2 612 euroon.

Esimerkiksi Tampereella hinnat nousivat 2 623 eurosta 2 639 euroon ja Oulussa 1 882 eurosta 1 887 euroon. Sen sijaan hinnat laskivat muun muassa Jyväskylässä 2 295 eurosta 2 241 euroon ja Lahdessai 1 852 eurosta 1 762 euroon.

Pääkaupunkiseudulla myyntiajat pitenivät maaliskuun 67 vuorokaudesta huhtikuun 72 vuorokauteen. Myös muualla Suomessa myyntiajat pitenivät kahdella vuorokaudella 95 vuorokaudesta huhtikuun 97 vuorokauteen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)