Verkkouutiset

Kanteluja aiempaa enemmän oikeudellisista palveluista

Asianajajaliiton yhteydessä toimiva valvontalautakunta ratkaisi viime vuonna ennätysmäärän kanteluja.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Asianajajaliiton lautakunta ratkaisi viime vuonna 632 kantelua. Määrä oli 30 prosenttia edellisvuotta suurempi.

Kasvua ei Asianajajaliiton mukaan selitä yksin kanteluiden määrän lisääntyminen, vaan myös valvontalautakunnan toiminnan tehostuminen.

Valvonnan piirissä olevien lakimiesten joukko on kasvanut nopeasti kahden viimeksi kuluneen vuoden aikana. Aiemmin valvonnan piiriin kuului noin 2 600 asianajajaa ja asianajotoimistoissa työskentelevää lakimiestä sekä 200 julkista oikeusavustajaa.

Vuoden 2013 alusta lähtien valvontalautakunta on käsitellyt myös luvan saaneiden oikeudenkäyntiavustajien toimintaa. Näitä niin kutsuttuja lupalakimiehiä on noin 1 500. 

Oikeudellisten palveluiden valvonta ei kuitenkaan Asianajajaliiton mukaan nykyisellään ole kaiken kattavaa. Lupalakimiehet kuuluvat valvonnan piiriin vain silloin, kun he hoitavat oikeudenkäyntiasioita.

Seuraamusten osuus kaikista kanteluista pysyi lähes ennallaan. Kanteluista 34 prosenttia johti seuraamukseen. Tyypillisimmin seuraamukset ovat huomautuksia ja varoituksia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)