Verkkouutiset

Ruotsalaiskirjailija: Suomi hyökkäsi 1941 Neuvostoliittoon luodakseen etnisesti puhdistetun Lebensraumin

Toimittaja-kirjailija Henrik Arnstad herättää huomiota Suomi-väitteillään.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Fasismia tutkinut ruotsalainen toimittaja-kirjailija Henrik Arnstad esitti ensi kertaa Suomi-teorioitaan 2006. Hän on useasti väittänyt, että Suomen sodan aikaisessa yhteistyössä natsi-Saksan kanssa oli kysymys liitosta. 2008 Arnstad väitti, että Suomi osallistui aktiivisesti holokaustiin.

Tuoreissa twitter-päivityksissään Henrik Arnstad kirjoittaa sarjan lauseita jatkosodan Suomesta. Ne kuuluvat seuraavasti:

– 25. kesäkuuta 1941 Suomi hyökkäsi Neuvostoliittoon liitossa Natsi-Saksan kanssa luodakseen etnisesti puhdistetun ”Suomen elintilan”. (Lebensraum = Natsi-Saksan ideologia saksalaisten laajentumisesta)

– Suomen sodankäyntiä 1941-1944 leimasivat rikokset, massamurha keskitysleireillä ja osallistuminen holokaustiin.

– Virallinen Suomi kieltäytyy yhä tänään tunnustamasta liittoa Natsi-Saksan kanssa. Kutsuu koko tapahtumaa ”rinnakkaissodaksi”.

Twitterissä Arnstad sai vastaryöpyn. Hänelle todetaan muun muassa, että ”NL:n fanipoika havaittu”, ”täytyy olla vaikeaa pitää sinusta parodiatiliä pysyäkseen perässä”, ”ei ollenkaan totta. 25. kesäkuuta Neuvostoliitto pommitti Suomen kaupunkeja ja kyliä” sekä ”tätä ei voi olla tarkoitettu tosissaan. Yhtä vakavaa kuin että Puola valloitti Saksan 1939”.

Henrik Arnstad kommentoi kommentoijiaan kirjoittamalla Twitterissä, että ”trollit menivät sekaisin”. Hän linkkaa twiitissään tästä löytyvään, itse tekemäänsä ”tieteelliseen tekstiin hirveyksistä”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)