Verkkouutiset

Paavo Arhinmäki: Missä muualla puhutaan Suomen EU-erosta kuin Soinin pään sisällä?

Vasemmistoliiton kansanedustajan mielestä ulkoministeri pyörittää sekavaa EU-keskustelua.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustaja Paavo Arhinmäki (vas.) puhui perjantaina eduskunnassa, jossa käsiteltiin pääministerin ilmoitusta Brexit-äänestyksestä. Arhinmäki huomautti, että tällä viikolla perussuomalainen työministeri Jari Lindström ”toi julkisuuteen rajut leikkaukset työttömille työttömyysturvaan”.

– Ymmärrän hyvin, että ulkoministeri, perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini haluaa pyörittää ihan muuta, sekavaa EU-keskustelua, ja osoittaa kritiikin siihen suuntaan, jotta unohdettaisiin nämä työttömiin kohdistuneet leikkaukset – itsetyytyväinen hymy ministeriaitiossa, Arhinmäki kommentoi.

– Tämä on sellaista helppoheikkipolitiikkaa, jota tekee Nigel Farage, Boris Johnson, Donald Trump.

Arhinmäen mukaan kuin tätä alleviivatakseen Soini vielä sanoi median tehtäväksi korjata, jos valheita levitetään vaalikampanjoissa.

– Tätä vasten peilaten kysynkin teiltä, kun te tittelillä varapääministeri brittimediassa sanoitte, että keskustelu Suomen EU-erosta on voimakasta ja äänekästä: missä muualla tätä keskustelua käydään kuin ulkoministeri Soinin pään sisällä, Arhinmäki heitti.

Myös muun muassa Rkp:n Stefan Wallin ihmetteli ulkoministeri Soinin sanoneen Sky Newsin haastattelussa, että Suomessa käydään kansalaiskeskustelua kansanäänestyksestä ”open and loud” eli avoimesti ja äänekkäästi.

– Vai niin, Stefan Wallin kommentoi.

– Ja pääministeri (Juha) Sipilä: kuinka monipäinen ulkopoliittinen kotka teidän hallituksenne oikeastaan on? Tämmöinen 1×2- EU-politiikka ei nyt vaan enää menettele.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)