Verkkouutiset

Rakennusten esteettömyysnormien lieventäminen ongelmallista perustuslain kannalta

Apulaisoikeuskanslerin mukaan valmisteilla olevissa rakennusten esteettömyyssäännöksissä ei ole huomioitu riittävästi perustuslain ja YK:n vammaisia koskevan yleissopimuksen velvoitteita.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kynnys ry on kannellut apulaisoikeuskanslerille ympäristöministeriön rakennuslainsäädännön esteettömyysnormeihin laatimista uusista säännöksistä, jotka tosiasiassa heikentäisivät esteettömyyttä.

Apulaisoikeuskanslerin mukaan valmisteilla olevissa rakennusten esteettömyyssäännöksissä ei ole huomioitu riittävästi perustuslain ja YK:n vammaisia koskevan yleissopimuksen velvoitteita. Hän on saattanut arvionsa ympäristöministeriön tietoon, jotta ministeriö ottaisi sen huomioon säännösten jatkovalmistelussa.

Apulaisoikeuskansleri totesi, että valtioneuvoston asetusluonnoksen pykäläehdotuksissa ja niitä koskevassa perustelumuistiossa ei ole riittävästi huomioitu perustuslain ja vammaisyleissopimuksen velvoitteita. Syrjinnän kiellolla, esteettömyydellä ja saavutettavuudella, jotka ovat vammaisyleissopimuksen johtavia periaatteita, toteutetaan perustuslaissa turvattua yhdenvertaisuutta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)