Verkkouutiset

Tuliko ihmisen huippu jo vastaan? Älykkyysosamäärät kääntyneet laskuun

Ihmisten mitatun älyn on vuosikymmenen aikana mitattu pienentyneen Britanniassa, Tanskassa ja Australiassa. Miksi?
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Daily Mail kysyy jutussaan, ovatko ihmiset tulossa tyhmemmiksi.

Mitatut älykkyysosamäärät ovat kasvaneet 1930-luvulta viime aikoihin asti koulutuksen ja elintason paranemisen myötä, mutta viime vuosina onkin menty toiseen suuntaan.

Ihmisen keskimääräinen äo-osamäärä tänään on noin 89. Vielä vuosien 1930 ja 1980 välillä keskimääräinen älykkyysosamäärä USA:ssa kasvoi kolmella pisteellä. Nyt esimerkiksi Tanskassa miesten älykkyysosamäärien on mitattu pudonneen 1,5 pisteellä vuodesta 1998.

Asiantuntijat ovat eri mieltä siitä, onko taustalla jopa ihmisen älyhuipun saavuttaminen, vai onko laskusuunta vain lyhyen ajan trendi. Yhden huomion mukaan lisääntyvä terveys ja teknologia tulee joka tapauksessa kompensoimaan mahdollisen vähenevän älykkyyden.

Amsterdamin yliopiston tutkimuksen mukaan muutamassa vuosisadassa länsimaissa on tultu takapakkia jopa 14 pistettä. Tämän on väitetty johtuvan esimerkiksi reaktionopeuden ja geenipotentiaalin heikkenemisestä sekä siitä, etteivät älykkäimmät naiset tee yhtä paljon lapsia kuin aiemmin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)