Verkkouutiset

Keskustan kansanedustaja: kokoomuspolitiikka hirvittää

Sirkka-Liisa Anttila kritisoi budjettiriihen tuloksia sekä nykyistä talous- ja työllisyystilannetta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Keskustan kansanedustaja Sirkka-Liisa Anttila arvostelee kovin sanankääntein hallituksen budjettiriihen tuloksia sekä päähallituspuolue kokoomuksen politiikkaa tiedotteessaan. Hänen mukaansa budjettiriihen tulos osoitti, etteivät valtiovarainministeri Antti Rinteen (sd.) lupaukset työllistävämmästä ja oikeudenmukaisemmasta politiikasta toteutuneet, vaan vaalikauden viimeinen budjetti on selvästi kokoomusvetoinen. Anttilan mukaan ”kokoomuspolitiikan” jäljet ovat pelottavat.

– Leikkaukset ja veronkorotukset kohdistetaan jälleen pienituloisiin, perheellisiin ja tavallisiin työssäkäyviin. Kaikkein pienituloisimmat perheet ja eläkeläiset jäävät kokonaan lapsivähennyksen ja eläketulovähennyksen ulkopuolelle. Myös alueellinen eriarvoistuminen kasvaa, Anttila sanoo.

Kansanedustajan mielestä Suomi tarvitsee kiireesti kasvu- ja työllisyysohjelman, jolla kansantalous nostetaan takaisin kasvuun. Hän sälyttää vastuun nykyisestä heikosta työllisyys- ja taloustilanteesta kokoomukselle:

– Kokoomusjohtoisen hallituksen jäljiltä maassa on lähes puoli miljoonaa työtöntä, kun huomioidaan myös virallisten tilastojen ulkopuolella olevat. Se on valtava määrä ihmisiä ja lisää työttömiä tulee koko ajan, hän kirjoittaa.

Anttilan mukaan pelkästään väliaikaisessa, esimerkiksi opiskelusta tai lyhyestä työttömyysjaksosta johtuvassa köyhyydessä elää tällä hetkellä noin 800 000 ihmistä. Pitkään jatkuvasta huono-osaisuudesta, kuten pitkäaikaistyöttömyydestä ja asunnottomuudesta, kärsii puolestaan noin 100 000 ihmistä ja yli 20 000 suomalaista hakee ruokansa viikoittain leipäjonosta.

– En ihmettele, että monella suomalaisella on tunne kamelin selän katkeamisesta, Anttila kiteyttää.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)