Alkoholibyrokratia kevenee hieman - anniskeluluvan hakemista helpotetaan

Aluehallintovirastot vähentävät hakemuslomakkeiden liitteenä toimitettavien asiakirjojen määrää.

  • LKS 20131114 - Asiakas maksaa juomansa luottokortilla ravintolassa, kuvattu 16. lokakuuta 2012. ... Paying beer with a credit card in a restaurant. LEHTIKUVA Antti Aimo-Koivisto

    Anniskelu on Suomessa rankasti säädeltyä.

    ()

Aluehallintovirastot tiedottivat perjantaina, että jatkossa alkoholijuomien anniskelu- tai vähittäismyyntiluvanhakijan ei enää tarvitse toimittaa hakemuksen liitteenä otetta kauppa-, yhdistys- tai säätiörekisteristä. Viranomainen hankkii tiedot suoraan rekisteristä.

Henkilöyhtiöiden ei virastojen mukaan myöskään enää tarvitse toimittaa hakemuksen liitteenä omavaraisuustodistuksia ja otteita holhousasioiden rekisteristä, vaan aluehallintovirasto hankkii nämä tiedot suoraan rekistereistä.

Luvanhakijoille alkoholilainsäädännössä asetetut luvansaannin edellytykset pysyvät ennallaan. Hakijan vastuulla on viastojen mukaan huolehtia, että rekisteritiedot ovat ajan tasalla.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.