Verkkouutiset

Keskustaministeri turvapaikkakuluista: Tässä on varmaan ”useita ratkaisumalleja”

Ministeri Anne Berner ei halua ottaa kantaa eripuraan maahanmuuton kustannuksista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.) ei halua ainakaan vielä ottaa kantaa siihen, kuinka pakolaiskriisistä aiheutuvat kulut tulisi kattaa.

– Se on ihan selvä, että maahanmuuttokysymys on sellainen, että sen rahoitus on ratkaistava. Mutta millä tavalla, siihen on varmasti useita ratkaisumalleja, Berner pohdiskeli asiaa Verkkouutisille Forssan-vierailunsa yhteydessä.

Berner arvioi, etteivät rahoituskysymykseen liittyvät puolesta ja vastaan -argumentit ole vielä ”ehkä riittävän hyvin käyty vielä läpi”.

Perussuomalaisten ryhmäjohtaja Sampo Terho katsoi Ylen Ykkösaamussa, että pakolaiskriisin kustannukset tulisi kattaa lisävelalla. Valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok.) torjui kuitenkin kustannusten rahoittamisen budjettikehysten ulkopuolelta.

Keskustasta ei ole toistaiseksi otettu selkeää kantaa asiaan. Berner kertoi, ettei hänen tiedossaan ole tähän liittyvää erillistä kokousta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)