Keskustaministeri turvapaikkakuluista: Tässä on varmaan "useita ratkaisumalleja"

Ministeri Anne Berner ei halua ottaa kantaa eripuraan maahanmuuton kustannuksista.

  • LKS 20160211 Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.) eduskunnan suullisella kyselytunnilla 11. helmikuuta 2016. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

    Anne Berner.

    ()

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.) ei halua ainakaan vielä ottaa kantaa siihen, kuinka pakolaiskriisistä aiheutuvat kulut tulisi kattaa.

– Se on ihan selvä, että maahanmuuttokysymys on sellainen, että sen rahoitus on ratkaistava. Mutta millä tavalla, siihen on varmasti useita ratkaisumalleja, Berner pohdiskeli asiaa Verkkouutisille Forssan-vierailunsa yhteydessä.

Berner arvioi, etteivät rahoituskysymykseen liittyvät puolesta ja vastaan -argumentit ole vielä "ehkä riittävän hyvin käyty vielä läpi".

Perussuomalaisten ryhmäjohtaja Sampo Terho katsoi Ylen Ykkösaamussa, että pakolaiskriisin kustannukset tulisi kattaa lisävelalla. Valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok.) torjui kuitenkin kustannusten rahoittamisen budjettikehysten ulkopuolelta.

Keskustasta ei ole toistaiseksi otettu selkeää kantaa asiaan. Berner kertoi, ettei hänen tiedossaan ole tähän liittyvää erillistä kokousta.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.