Verkkouutiset

K-kaupan reppukielto suututti Anna Kontulan – ”kielletty syrjintäperuste”

Kauppa kielsi koululaisten reput näpistelyaallon vuoksi. Kansanedustajan mielestä se voi olla syrjintää.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Vasemmistoliiton kansanedustaja Anna Kontula julkaisi Tikkurilan Yliveto-elintarvikekaupasta ottamansa valokuvan Facebook-päivitykseensä. Valokuvassa on kaupan kyltti, jossa koululaisia pyydetään jättämään reput kassoille myymälässä asioinnin ajaksi.

”Tikkurilan ”Yliveto”. Aattelin vähän selvitellä, jahka ehdin. Nykypäivänä ei kenenkään mieleen tulisi laittaa kylttiä ”romanit, kauppaan vain ilman kasseja”. Saako ikäryhmään kohdistaa vastaavaa? (sekä alkuperä että ikä ovat kiellettyjä syrjintäperusteita.)”, Anna Kontula kirjoittaa kuvan saatteessa.

”Ongelmaa ei olisi, jos tuossa kehotettaisiin kaikkia asiakkaita jättämään reppunsa. Kun kehotetaan vain yhtä ryhmää, voi olla”.

Vantaan Sanomissa K-Supermarket Ylivedon kauppias Jouni Monto kertoo, että kyltin taustalla on vakava näpistelyaalto.

”Se on ihan todella iso ongelma meillä ja myös muissa pääkaupunkiseudun liikkeissä. Ollaan saatu kiinni 12–14-vuotiaita, joilla on reput täynnä tavaraa. Toiminta on jopa vaikuttanut organisoidulta, ja jotkut kiinnijääneistä ovat kertoneet, että tavaroita myydään koulussa, mitä on toki vaikea todistaa. Tämän jälkeen olemme lisänneet valvontaa ja tämä kyltti on ollut osa sitä”, kauppias Monto toteaa.

”Olen jutellut nuorten kanssa ja he ovat kyllä ymmärtäneet eikä heitä ole haitannut. Katsotaan nyt tulevaisuudessa, mitä tämän kanssa tehdään, jos tästä asiasta nyt nousee hirveä show”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)