Verkkouutiset

Li Andersson mustasta listasta: Perussuomalaiset pyrkii hankaloittamaan

Vasemmistoliiton kansanedustaja sanoo olevansa hämmästynyt PS:n julkistamasta nimilistasta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustaja Li Andersson (vas.) sanoo tiedotteessaan, että ”kritiikin mahdollisuus (on) demokratian ja sananvapauden peruspilareita”.

Andersson toteaa olevansa hämmästynyt siitä, että ”perussuomalaiset pyrkii hankaloittamaan julkisen keskustelun käymistä sekä kritiikkiä hallituksen politiikkaa vastaan”.

Perussuomalaisten Matti Putkonen julkaisi 26.8. Olli Immosta koskeneessa tiedotustilaisuudessa nimilistan poliitikoista, tutkijoista ja toimittajista. Li Andersson oli yksi heistä.

Matti Putkosen mukaan listan henkilöt ”jatkoivat krp:n (keskusrikospoliisi) päätöksenkin jälkeen perussuomalaisten panettelua, solvaamista sekä kiihottivat kansalaisia ja mediaa uhkaaviin vihapuheisiin”.

– Tiedotustilaisuudessa perussuomalaiset ilmoittivat olevansa huolissaan yhteiskuntarauhasta. Yhteiskuntarauhan takaamiseksi on kuitenkin keskeistä ylläpitää mahdollisuus esittää kritiikkiä valtaapitäviä kohtaan ja ilmaista näkemyksiään. Erityisen tärkeää tämä on aikana, jolloin hallituksen leikkauspäätökset kohdistuvat lukuisiin pienituloisiin suomalaisiin, Li Andersson kommentoi.

Hänen mukaansa kritiikin esittämisen mahdollisuus on sananvapauden ja demokratian peruspilareita.

– Eri mieltä olevien vaikuttajien listaaminen poliittisina vastustajina tuo lähinnä mieleen menneiden vuosikymmenten poliittiset vainot.

– On erittäin tärkeää jatkaa keskustelua Suomessa esiintyvästä rasismista ja syrjinnästä sekä äärioikeistolaisten liikkeiden muodostamasta uhasta. Tällaisten listojen julkaiseminen luo pelon ilmapiiriä, joka vaikeuttaa julkisen keskustelun käymistä. Samalla perussuomalaiset siirtää huomion pois rasismista yhteiskunnallisena ongelmana itseensä ja omaan puolueeseensa, Andersson sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)