Verkkouutiset

Nettimyyntikielto hiertää valmistelua – USU: uusi alkoholilaki eduskuntaan ehkä ensi viikolla

Perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehula haluaa saada alkoholilakiluonnoksen ensi viikolla eduskuntaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Uuden alkoholilain valmistelusta vastaava perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehula (kesk.) aikoo saada lakiluonnoksen ensi viikolla hallituspuolueiden alkoholityöryhmään. Sen jälkeen se menee eduskuntaryhmiin.

– Yritän saada sen ensi viikolla, käytän sanaa yritän, Rehula sanoo muun muassa Uusimaassa julkaistussa Uutissuomalaisen jutussa.

Rehulan mukaan Helsingin hovioikeuden niin kutsutussa Alkotaksi-tapauksessa antama ratkaisu ei pane lakiesitystä uusiksi. Ministeri pitää ykkösasiana sitä, että lakiesitykseen saadaan lausuntokierroksen tuomat muutokset.

Verkkouutiset kertoi lauantaina Alkotaksin valittavan tapauksesta korkeimpaan oikeuteen. Jutussa käsiteltiin alkoholin etämyyntiä Virosta Suomeen. EU-tuomioistuin antoi tapauksesta ennakkoratkaisun marraskuussa 2015.

Hovioikeus antoi oman ratkaisunsa maanantaina. Siinä se muun muassa katsoi, ettei vähittäiskaupassa sallittujen, mietojen alkoholijuomien rajat ylittävää etämyyntiä voida EU-oikeuden nojalla kieltää.

Lakia valmisteleva johtaja Kari Paaso sosiaali- ja terveysministeriöstä ei ole aivan samoilla linjoilla ministeri Rehulan kanssa. Hän sanoo, ettei tiedä, mitä lain kanssa tehdään.

– Joko jatketaan vanhalla ja katsotaan, mitä päätöksiä korkein oikeus tekee vai ruvetaanko jo nyt muuttamaan lakiesitystä. Lisävaikeuden hovioikeuden ratkaisu tähän tuo, Paaso toteaa USU:lle.

Paason mukaan hovioikeuden ratkaisu mursi keskiolutlupajärjestelmän, jonka pohjalta uuttakin lupajärjestelmää on rakennettu.

Alkoholin etämyynti on ollut tarkoitus kieltää uudessa alkoholilaissa kokonaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)