Verkkouutiset

Alkon entinen pääjohtaja: Alkon monopoli on niin last season

Ministeri Ilkka Suominen ihmettelee suunnitelmia viinamonopolin myymäläautoketjusta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Jos ALKO muuttuu myymäläautoketjuksi niin miksi vielä monopoli? Nykyinen toimitusjohtaja hoitaa hommaa hienosti mutta ALKOn alkuperäinen olemassaolon syy monopolina on niin last season.

Noin kirjoittaa ministeri ja kokoomuksen kunniapuheenjohtaja Ilkka Suominen Facebookissa.

Ilkka Suominen toimi Alkon pääjohtajana 1994-99.

Hänelle on vastannut kokoomuksen entinen kansanedustaja Sirpa Asko-Seljavaara, jonka mukaan ”ent pääjohtajan tulee ajatella myös kansanterveyttä. Muutos jakeluorganisaatiossa tai hinnassa aiheuttaa heti kulutuksen lisääntymisen. Näin käy myös 5,5-prosenttisen oluen ja limuviinojen vapauttamisen myötä”.

Ilkka Suominen ei ole samaa mieltä.

– Ai paraneeko kansanterveys sillä että maakuntia kiertävät ALKOn myymäläautot? Tarkoitan koko ajan sitä että kun saatetaan monopolin (vain 35 prosenttia alkoholista toki myydään Alkon kautta) kautta saatavuus huippuunsa niin miksi vielä VALTIOLLINEN kauppa?, Suominen kysyy.

Ilkka Suomisen kokoomuksen puheenjohtajuuden aikainen puoluesihteeri Jussi Isotalo uudistaa ketjussa ehdotuksensa uivasta Alkosta kesäkausiksi Saaristomerelle ja Saimaalle.

– Ensimmäinen Eurajoen edustalle, Ilkka Suominen ilmaisee kannatustaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)