Verkkouutiset

Alko rikkoi tahallaan työehtosopimusta – tuomittiin maksamaan korvauksia

Työtuomioistuin tuomitsi Alkon maksamaan korvauksia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kiista syntyi siitä, että osa-aikaiset Alkon työntekijät eivät saaneet lisätunteja, vaikka liikkeeseen palkattiin uusia osa-aikaisia.

Työtuomioistuin tuomitsi tänään perjantaina Alkon maksamaan korvauksia lisätuntivelvoitteen rikkomisesta. Joukko Nokian Alkon osa-aikaisia työntekijöitä ei työtuomioistuimen mukaan saanut asianmukaisesti lisätunteja ennen kuin uusia työntekijöitä palkattiin. Tuomion mukaan Alko toimi tietoisesti työehtosopimuksen vastaisesti.

Alko joutuu maksamaan Palvelualojen ammattiliitto PAMiin kuuluvalle Alkoholikaupan Ammattiliitto ALV ry:lle hyvityssakkoa 3 000 euroa. Lisäksi Alko ja työnantajajärjestö Kaupan Liitto joutuvat korvaamaan ALV:n oikeudenkäyntikulut 12 248,70 euroa korkoineen.

– Tuomio on merkittävä, koska se on ensimmäinen työtuomioistuimesta annettu lisätyötuomio. Näen tämän vahvistavan osa-aikatyöntekijöiden oikeuksia, sanoo PAMin työaika- ja palkkausjärjestelmäasiantuntija Sirpa Leppäkangas.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)