Verkkouutiset

Anarkistit spreijasivat Alepa-sponsorin tunnukset piiloon polkupyöristä

Tekijät haluavat "vapauttaa koko kaupunkitilan kaikesta kaupallisesta viestinnästä".
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Anonyymi anarkistiryhmä on julkaissut tästä aukeavan tiedotteen Helsingin kaupunkipyörien yhden aseman pyörien vandalisoinnista.

Valokuvat näyttävät tekijöiden spreijanneen keltaisella värillä piiloon lukuisten uusien kaupunkipyörien Alepa-mainostunnuksen. Alepa sponsoroi pääkaupungin uusia kaupunkipyöriä,

”Emme koe että Alepa-fillarit ovat minkään porvarillisen ’hyvän maun rajan’ ulkopuolella, vaan haluamme vapauttaa koko kaupunkitilan kaikesta kaupallisesta viestinnästä. Tämä keltainen aluevaltaus yhteisestä mielenmaisemastamme oli vain se paljon puhuttu viimeinen höyhen jo valmiiksi valtavan kasan päällä”, sivuilla todetaan.

”Mainosten tietoinen pyrkimys on yleensä kasvattaa mainostajan näkyvyyttä ja sitä kautta markkinaosuutta. Tämä on meille lähinnä yhdentekevää rikkaiden välistä nahistelua kuluttajista. Mainoksia yhdistää kuitenkin myös omistajien yhteisen luokkaintressin (monesti tiedostamaton) ajaminen meitä työnalaisia vastaan”, nimettömät tekijät perustelevat.

Tiedotteen mukaan pyörät ”entisestään normalisoivat yksityisomaisuuden ideaa. Ajatusta siitä, että kukaan voisi yksin omistaa jotain mitä ei henkilökohtaisesti käytä. Ja erityisesti siitä, että pieni vähemmistö voisi omistaa suurimman osan maailmasta jossa elämme”.

”Me emme enää halua katsella passiivisina sivusta kun koko ympäristömme kaupallistetaan. Kannustamme kaikkia toimimaan mainoksia ja yleisemmin koko kapitalistista järjestelmää vastaan”.

Mahtipontisessa tiedotteessaan kirjoittaja tai kirjoittajat lähettävät lopuksi kahdet solidaarisuusterveiset:

”Muistamme teollamme toveriamme Heather Heyeriä, jonka fasistit murhasivat Charlottesvillessä lauantaina. Kamppailu sortoa ja ylivaltaa vastaan on sama kaikkialla maailmassa ja fasismin juuri piilee nimenomaan vieraantuneessa kapitalistisessa kulttuurissamme”.

”Lisäksi nostamme hattua Tampereen Anarkistisen Urheilukerhon TAUKin perustajille. Juuri tuollaista yhteisöllistä ja tervehenkistä tekemistä tarvitsemme purkaaksemme rajoja väliltämme ja kasvattaaksemme kollektiivista voimaamme”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)