Verkkouutiset

Hussein al-Taee: Suojelupoliisi tarvitsee uuden lain ja lisää voimavaroja

CMI:n rauhanneuvottelija ja Lähi-idän asiantuntija penää tiedustelulain voimaansaattamista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Turun puukottaja kantoi radikaaleja ajatuksia. Tod.näk. hänet oli ilmiannettu VOKssa. SUPO tarvitsee uuden lain ja lisää resursseja työlleen, Hussein al-Taee kirjoittaa twitterissä.

Lähi-idän asiantuntija Al-Taee toimii Crisis Management Initiativen rauhanneuvottelijana. Hän nousi julkisuuteen Turun puukotusten jälkeen kerrottuaan runsaasti huomiota saaneessa facebook-päivityksessään ystävästään, yrittäjä Hasan Alazawiista, joka sai puukosta yrittäessään puuttua hyökkäykseen Turun Kauppatorilla.

Suojelupoliisi sai alkuvuodesta vihjeen turvapaikanhakijana Suomeen tulleesta Turun pääepäillystä. Vihjeen mukaan Turun teosta epäilty vaikutti radikalisoituneelta ja oli kiinnostunut ääriajattelusta. Vihjeeseen ei liittynyt tietoa isku-uhasta. Epäilty ei ollut suojelupoliisin terrorismintorjunnan kohdehenkilö.

Al-Taeelta kysytään twitterissä, miten Supo oli käyttänyt nykyiset keinonsa Turun epäillyn tapauksessa.

– Ihan tappiin, hän vastaa.

– SUPO saa jatkuvalla syötöllä ilmiantoja. Analysointi ja seuranta vaativat lainmuutokseen ja lisää resursseja, Hussein al-Taee toteaa toisessa tviitissään.

Monet viranomaiset ja poliitikot ovat penänneet jo vuosia valmistellun tiedustelulain käsittelemistä mahdollisimman pikaisesti. Eniten poliittista närää tiedustelulaissa on herättänyt se, että sen säätäminen vaatii viestisalaisuuden osalta muutoksia perustuslakiin.

Hallitus haluaisi tehdä ne jo tällä vaalikaudella, eli käyttää nopeutettua menettelyä. Asia olisi ensin julistettava kiireelliseksi eduskunnassa viiden kuudesosan enemmistöllä. Sitten siitä päätettäisiin kahden kolmasosan enemmistöllä.

Tavalliseen tahtiin tehtynä perustuslain muutos hyväksyttäisiin nyt yksinkertaisella enemmistöllä ja jätettäisiin odottamaan sitä, että seuraava eduskunta hyväksyy sen aikanaan kahden kolmasosan enemmistöllä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)