Verkkouutiset

AL: Venäläinen valtava hävittäjälennokki on MM-kisojen suosikki

Lennokiksi suorastaan valtava venäläinen MiG-29 kääntää Aamulehden mukaan väkisinkin päitä suihkumoottorilennokkien maailmanmestaruuskilpailussa Jämijärvellä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Jämijärven lentokentällä järjestettävä suihkumoottorilennokkien Jet World Masters MM-kisan ennakkosuosikki on venäläisen Vitaly Robertusin rakentama MiG-29-suihkuhävittäjä.

Mittasuhteeseen 1:4,75 rakennettu kone on lähemmäs neljä metriä pitkä, ja painaa lähes 20 kiloa.

Robertus on harrastanut lennokkeja yli 40 vuoden ajan, seitsenvuotiaasta saakka.

– Aloitin ensin lankalennokeilla ja etenin sitten radio-ohjattaviin. Siirryin suihkulennokeihin 15 vuotta sitten, hän kertoo Aamulehdelle.

Mallilennokkien kilpailussa arvostetaan muun muassa koneen ulkoasua ja yksityiskohtia alkuperäiskoneeseen nähden. Robertuksen koneessa esimerkiksi ohjaamossa istuva lentäjänukke liikkuu ja kääntelee päätään lentoliikkeiden mukaan, ja ohjaussauva liikkuu koneen liikkeiden mukaan.

Robetuksen mukaan vaikeinta oli rakentaa liikkuvat moottorin suuttimet. Ne sijaitsevat lähellä turbiineja, joten suuttimien on oltava todella kevyet ja kovaa kuumuutta kestävät.

Robertusin edellisen Yak-130-voittajalennokin arvoksi lasketaan noin 300 000 euroa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)