Verkkouutiset

Lääkärin neuvo somessa alituiseen roikkuville: Kesälomalla voisi harkita taukoa

Verkossa tehdyn viitteellisen Facebook-riippuvuustestin tulokset ovat saaneet A-klinikkasäätiön huolestumaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

A-klinikkasäätiö julkaisi verkossa viime viikolla Facebook-riippuvuudesta nettitestin, johon vastattiin yhteensä 17 500 kertaa.

Vastauksista 31 prosenttia sai testissä arvion ”mahdollinen Facebook-riippuvuus” ja 27 prosenttia ”todennäköinen Facebook-riippuvuus”.

Yhteensä tämä tekee 58 prosenttia vastauksista, Toisin sanoen 10 150 vastauksesta kävi testin mukaan ilmi mahdollinen tai todennäköinen riippuvuus Facebookista.

Vastauksista 59 prosenttia oli ilmoitettu naisten tekemiksi. Näistä vastauksista 33 prosenttia sai arvion ”todennäköinen Facebook-riippuvuus”, kun taas miesten tekemiksi ilmoitetuista vastauksista tämän arvion sai vain 18 prosenttia.

Vastauksista 23 prosentissa vastaaja kertoi viettävänsä usein aikaansa ajatellen Facebookia tai suunnitellen sen käyttöä.

A-klinikkasäätiön mukaan testin tulokset ovat viitteellisiä eikä niiden perusteella voida diagnosoida riippuvuutta. Säätiö ei myöskään esitä arvioita tulosten tilastollisesta luotettavuudesta.

A-klinikkasäätiön johtava ylilääkäri Kaarlo Simojoki kuitenkin pitää huolestuttavana, että noinkin monella suomalaisella on vaikeuksia Facebookin käytön hallinnassa.

– Jos kuuluu kyseiseen ryhmään, kesälomalla voisi harkita taukoa somesta, hän toteaa säätiön tiedotteessa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)