Verkkouutiset

IS: Kenraali varoittaa Venäjän ohjuksista – näin Hornet voi puolustautua

Ilmavoimien ex-komentajan mukaan Venäjän tehokkaat ilmatorjuntaohjukset ovat kasvava uhka.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kenraaliluutnantti Matti Ahola toteaa Ilta-Sanomille, että kriisitilanteessa Venäjän ylivoimainen ilmatorjuntaohjusjärjestelmä aiheuttaa vakavan uhan.

Venäjän uudet ohjukset pystyvät iskemään matalalla 400 kilometrin päähän ja niiden kohteen voi päätellä vasta 20-30 kilometrin päässä kohteesta.

– Tätä uhkaa ei voi missään tilanteessa aliarvioida ja Suomen pitää ottaa se huomioon kaikessa toiminnassaan, Ilmavoimien entinen komentaja Matti Ahola sanoo IS:ssa.

Suomalaiset Hornet-lentäjät saavat tiedon ohjuksesta tutkavaroittimesta, joka kertoo tarkasti ohjuksen tulosuunnan. Tuossa vaiheessa voidaan Aholan mukaan käyttää väistömenetelmiä, mutta vakavan uhan takia kone keskeyttää tehtävänsä ja siirtyy itsepuolustukseen.

Tutkaa voi yrittää hämätä laukaisemalla ilmaan metallisilppua. Muussa tapauksessa tulee ohjata Hornet alle 50 metrin korkeuteen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)