Verkkouutiset

Kansanedustaja naureskelee lepakkometodille: Myös jytkyn vaikutus syntyvyyteen todistettu

Rkp:n Anders Adlercreutz pitää twitterissä hauskaa perussuomalaisten tuulivoimalapuheiden kustannuksella.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustaja Anders Adlercreutz (r.) twiittasi perjantaina alla näkyvän tilastografiikan. Siitä näkyy, miten Ruotsin syntyvyys on parantunut ohi Suomen ja Suomessa alkoi jyrkkä alamäki 2011.

– Putkosen tieteellistä ”lepakkometodia” käyttäen totean että nyt on saumattomasti todistettu: v2011 jytky vaik. suom. siemennesteen laatuun, Anders Adlercreutz kirjoittaa twiitissään.

Adlercreutz huomauttaa tämän jälkeen, että ”tässä olikin kyse siitä, että infraääni = paineaalto, lepakko = ihminen”.

Viittaus kohdistuu perussuomalaisten työmieheen Matti Putkoseen ja väitteisiin lepakoiden verisuonten katkeamisesta tuulivoimaloiden infraääniaaltojen takia.

Iltalehdessä Turun yliopiston ”lepakkobiologi” tohtori Thomas Lilley toteaa, että keskustelussa on kyse väärinkäsityksestä. Lilleyn mukaan kyse on siitä, että infraäänen paineaallot räjäyttävät sisuskalut samalla tavalla kaikilta nisäkkäiltä. Lepakot eivät kuole infraäänen vaan paineaaltojen seurauksena.

Perussuomalaisten Matti Putkonen lähetti perjantaina asiasta uuden tiedotteen. Hänen mukaansa on kymmeniä kotinsa jättämään joutuneita perheitä, joiden asian tutkimista perin pohjin puolue esittää.

– Minkälaisen vastanoton asia sai? Pilkkaaminen, mustamaalaaminen ja vähättely alkoivat välittömästi. Pilkkaajien varmuus on uskomaton, koska asiaa ei ole kattavasti tutkittu, Matti Putkonen toteaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)