Verkkouutiset

Synkkä raportti kyberrikollisuudesta – kaikki joutuvat työskentelemään lähikuukausina lujemmin

Kansainvälisen konsulttiyhtiön Accenturen tuoreessa tietoturvaraportissa arvellaan kyberrikollisuuden lisääntyvän loppuvuonna.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kyberrikollisuuden arvellaan Accenturen tuoreessa tietoturvaraportissa lisääntyvän loppuvuonna kohtuuhintaisten, muokattavissa olevien ja helppokäyttöisten työkalujen sekä menetelmien runsaan tarjonnan vuoksi.

Accenture Suomen tietoturvajohtaja Yacine Zaitrin mukaan vuoden ensimmäiset kuusi kuukautta olivat kiristysohjelmien kehittymisen aikaa. Ohjelmat tuottivat yhä enemmän virusmuunnelmia, joita kyberrikolliset ja mahdolliset valtion tukemat toimijat levittivät.

– Tutkimuksemme vahvistaa, että kyberturvallisuustiimit kaikilla toimialoilla joutuvat työskentelemään lähikuukausina lujemmin kuin koskaan aikaisemmin suojellakseen organisaatioidensa järjestelmiä, hän kertoo yhtiön tiedotteessa.

Uusia hyökkäysmenetelmiä kehitetään hänen mukaansa jatkuvasti, mutta organisaatioilla on käytettävissään keinoja toimintansa suojaamiseksi vahingollisilta kiristysohjelmilta ja tietoturvaloukkausten vaikutusten minimoimiseksi. Tämä kuitenkin vaatii ennakoivaa toimintaa sekä kykyä seurata muuttuvaa uhkaympäristöä.

Tietoturvaraportin mukaan kyberrikollisten yhä enemmän käyttämä huijaustaktiikka sisältää analysoinnin estävää koodia, piilokirjoitusta sekä laajennettavia komento- ja ohjauspalvelimia, joita käytetään varastetun datan salaamiseen.

Kyberuhkien ja niiden torjunnan lisääntynyt julkinen raportointi voi raportin mukaan nopeuttaa kyberrikollisten huijaus- ja salaustaktiikoiden käyttöönottoa, mikä puolestaan lisää kyberpuolustustoimenpiteiden ja -resurssien kustannuksia.

Raportissa uskotaan myös valtion tukemien toimijoiden vakoilun ja häirinnän lisääntyvän.

Bitcoin jatkaa raportin mukaan kyberrikollisten suosikkivaluuttana, mutta transaktioiden salaamisen tarve pakottaa kyberrikolliset joko kehittämään ja hyödyntämään bitcoin-rahanpesutekniikoita tai ottamaan käyttöön vaihtoehtoisia kybervaluuttoja.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)