Verkkouutiset

Toistuvien aborttien määrä on kasvanut ja niitä tehdään yhä nuoremmille

Aborttien kokonaismäärä on laskussa. Viime vuonna tehtiin 10 120 raskaudenkeskeytystä eli 8,7 keskeytystä tuhatta hedelmällisyysikäistä naista kohti.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Keskeytysten määrä pysyi melko vakaana verrattuna vuoteen 2012, jolloin keskeytyksiä tehtiin vähemmän kuin kertaakaan 2000-luvun aikana, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL.

Erityisesti alle 20-vuotiaiden keskeytysten määrä on vähentynyt 2000-luvulla merkittävästi. Myös viime vuonna ikäryhmän keskeytykset vähenivät edelleen ja abortteja tehtiin 10,5 tuhatta alle 20-vuotiasta naista kohden.

Tämä on vähemmän kuin kertaakaan sitten vuoden 1970 raskaudenkeskeyttämistä koskevan lainsäädännön voimaantulon.

Eniten keskeytyksiä tehtiin yhä 20–24-vuotiaille (17,5/1000), mutta määrä laski hieman viime vuonna myös tässä ikäryhmässä.

Vaikka raskaudenkeskeytysten kokonaismäärä on laskenut, on toistuvien keskeytysten osuus kasvanut ja ne painottuvat yhä nuoremmille. Viime vuonna useampi kuin joka kolmas (36 %) raskaudenkeskeytyksistä tehtiin naisille, joille oli tehty keskeytys jo aiemmin.

Alle 20-vuotiaista 12 prosentille oli tehty aikaisempi keskeytys.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)