Verkkouutiset

Nuorten kännikokeilut huolettavat – MTV: ”Koululla ajatellaan olevan vastuu”

Asiantuntijan mukaan vanhempien pitäisi olla tietoisia ja kiinnostuneita nuorten asioista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Hyvinkään kaupungilla perheiden tuen ohjaajana työskentelevän Samu Herttuaisen mukaan teinien vanhempien on syytä olla huolissaan lastensa päihdekokeiluista, koska seuraukset voivat olla pitkäaikaisia ja hengenvaarallisia.

Kevään mittaan on tullut ilmi useita huonosti päättyneitä nuorten teinien alkoholi- ja päihdekokeiluja. Lisäksi alaikäiset juhlivat usein koulujen päättäjäisiä päihteiden kera.

Herttuainen korostaa kotikasvatuksen merkitystä nuoren päihdekokeilujen ehkäisemisessä. Hänen mukaansa vanhempien pitäisi olla tietoisia ja kiinnostuneita nuorten asioista.

– Vanhemmat saattavat tehdä pitkää työpäivää, koska pitää maksaa kalliit asuntolainat ja autot. Aikaa jää vähemmän lapsille. Monille vanhemmille käy niin, että ulkoistetaan vanhemmuutta, ajatellaan että koululla on kasvatusvastuu, Herttuainen sanoo MTV Uutisille.

Herttuaisen mukaan nuoret ajautuvat helposti huonoille teille, jos heillä on myöhäiset kotiintuloajat.

Hän kertoo, että skeittirampit ja puistot saattavat olla nuorelle mukavia ja hyödyllisiä paikkoja purkaa energiaa päiväsaikaan. Iltaisin samaisissa paikoissa käytetään kuitenkin paljon alkoholia ja muita päihteitä.

Herttuainen kehottaa vanhempia tarkkailemaan nuorten käyttäytymistä. Hänen mukaansa on olemassa ennustemerkkejä siitä, ettei nuoren elämässä kaikki ole kohdallaan.

– Selittämättömät poissaolot koulusta, rahan tarpeen lisääntyminen, kaveriporukan vaihtuminen, säännöistä lipsuminen. Myös harrastuksen puute tai sen lopettaminen on hälytysmerkki, jota ei pidä jättää huomioitta, Herttuainen listaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)