Verkkouutiset

Jari Aarniolle taas uusi syyte – nyt yhteensä jo 30

Apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske on päättänyt nostaa rikosylikomisario Jari Aarniota vastaan syytteen vuonna 2012 alkaneesta törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Samassa yhteydessä syytteen törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä saa Jari Aarnion alaisena toiminut rikosylikonstaapeli Mikael Runeberg, jota vastaan on jo aikaisemmin nostettu virkarikossyytteitä.

Uusien syytteiden mukaan Aarnio ja Runeberg ovat vaikuttaneet siihen, että Pohjois-Savon poliisilaitos on tammikuussa 2012 lopettanut epäillyn törkeän huumausainerikoksen tutkintatoimet. Tutkinta kohdistui naiseen, joka on nyt Aarniota koskevan juttukokonaisuuden yhteydessä saanut syytteet törkeistä huumausainerikoksista.

Pohjois-Savon poliisilaitoksella toimivien poliisimiesten osalta syyteharkintaratkaisut tehdään myöhemmin.

Aarniota vastaan on jo aiemmin nostettu syytteet yhteensä 29 eri rikoksesta, joten syytteitä on nyt yhteensä 30.

Parhaillaan odotetaan Helsingin käräjäoikeuden ratkaisua Trevoc-yhtiöön liittyneessä juttuhaarassa. Myös tynnyrihaaran oikeuskäsittely on alkanut valmisteluistunnolla. Perjantaina nostettu syyte käsitellään sen osana.

Joitakin Aarnioon liittyviä esitutkintapöytäkirjoja on edelleen syyteharkinnassa.

Aarnioon liittyvässä juttukokonaisuudessa on syytteessä eriasteisista rikoksista 17 muuta henkilöä. Heistä neljä on Helsingin poliisilaitoksen poliisimiehiä, ja yksi on Suojelupoliisin alipäällystöön kuulunut poliisi.

Kaikki epäillyt ovat kiistäneet syyllistyneensä asiassa rikoksiin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)