Verkkouutiset

”Otetaan kaikilta kaikki oikeudet samoin tein. Käviskö?”

Ay-johtajat kävivät kunnon twitter-väittelyä kokoomuksen kansanedustajan kanssa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

SAK:laisen Metalliliiton puheenjohtaja Riku Aalto (sd.) lähetti lauantaina iltapäivällä vastaanottajille @totuusblogi ja @elinalepomaki pitkään keskusteluun johtaneen twiitin.

”Ammattiliitot ajaa jäsentensä asioita niin kuin työnantajat tai yrittäjät omiaan. Ei siinä mitään hävettävää ole”, Riku Aalto kirjoitti.

Toisena vastaanottajana ollut kansanedustaja Elina Lepomäki (kok.) kirjoitti nopeasti takaisin:

”Hienoa @riku_aalto , sitten lienee ok ottaa erioikeudet lain edessä pois? Voi keskittyä suoremmin vain omien jäsenten etujen ajamiseen”.

Lepomäen mukaan näitä erioikeuksia ovat ”kartellisointioikeus, jäsenmaksujen verovähennysoikeus, mitättömät korvaukset laittomuuksista”.

Riku Aalto vastasi näin:

”Mitäs jos otetaan kaikilta kaikki oikeudet pois samoin tein. Palataan keskiaikaan ja katsotaan sitten miten käy. Käviskö”, Riku Aalto kirjoitti.

”Outo avaus. Kunnioitetaan mieluummin perustuslain takaamia yhdistymisvapautta (myös neg.) ja yhdenvertaisuutta lain edessä”, Elina Lepomäki vastasi.

”Aivan siis meilläkin saa olla mielipiteitä. Yleissitovuus on muuten ihan laissa”, Aalto jatkoi.

”Toki on laissa ja saa teillä mielipiteenne olla. Nuo erioikeudet juuri pitäisi laista poistaa. Eli kartellisointioikeutenne”, Lepomäki totesi.

Keskusteluun tuli mukaan myös muun muassa Sttk:n puheenjohtaja Antti Palola.

”Se vain on niin, että maissa, joissa palkansaajalla ei ole oikeuksia, ei ole myöskään sananvapautta. …Järjestäytymisvapaus kuuluu perusoikeuksiin – myös palkansaajille”, Antti Palola twiittasi.

”Juuri näin, @AnttiMPalola. Perustuslaki takaa pos. ja neg. yhdistymisvapauden. Pitää saada liittyä ja olla liittymättä”, Lepomäki vastasi hänelle.

Pitkän keskustelun yhdessä rönsyssä mukaan tuli Sdp:n kansanedustaja Mikael Jungner.

”Yksittäisellä työntekijällä on täysi vastuuvapaus vahingosta, joka on syntynyt laittoman lakon johdosta”, Elina Lepomäki kirjoitti.

”Se ei ole ’laiton lakko’. Oikeasti se on ’sopimuksenvastainen lakko'”, Mikael Jungner vastasi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)