Verkkouutiset

TS: Ylioppilaskirjoitusten sähköistäminen takkuaa

Ylioppilastutkintolautakunta on hylännyt kaikki valmiit sähköiset koejärjestelmät ja päättänyt kehittää kokonaan uuden järjestelmän.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Valmiita järjestelmiä oli tosi paljon. Ylioppilaskoe on kuitenkin järjestelyiltään omanlaisensa. Siltä vaaditaan niin suurta luotettavuutta ja muita nimenomaan meille tärkeitä ominaisuuksia, että mikään nykyisistä järjestelmistä ei soveltunut, kertoo Ylioppilastutkintolautakunnan (YTL) sähköistämisprojektin Digabin päällikkö Matti Lattu Turun Sanomille.

Sähköisten ylioppilaskirjoitusten on tarkoitus alkaa asteittain syksyllä 2016.

Koulut saavat uuden järjestelmän ensimmäisen testiversion käyttöönsä tammikuussa. Versio mahdollistaa tekstimuotoiset kysymykset ja vastaukset.

Koetilanteessa kokelaan tietokone esimerkiksi käynnistetään USB-muistilta, eli koneeseen ladataan YTL:n käyttöjärjestelmä.

Lukioille jää iso rooli teknisissä järjestelyissä. Latun mukaan ylioppilastutkintolautakunta voi antaa kouluille vain rajallista tukea.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)