Verkkouutiset

”Mahtoiko Jeesus kerran koota ympärilleen joukkoja taistellakseen viranomaispäätöksiä vastaan?”

Suomalaisprofessori kritisoi blogissaan kirkkoa maallisen regimentin asioihin puuttumisesta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Jos joku tähän maahan kutsumatta tullut asuu pari viikkoa torilla, niin tokihan hänen pitää saada tahtonsa läpi, vai miten se Soini asian ilmaisikaan? Vai oliko kyseessä sittenkin se pappi, joka meni kaavussaan viranomaisia vastaan hulinoimaan, Venäjä-tutkimuksen professorina Helsingin yliopistossa vuosina 2002-2015 toiminut Timo Vihavainen kirjoittaa blogissaan.

Vihavainen kritisoi kirkkoa ”politiikan välikappaleeksi” asettumisesta.

– Luterilainen maamme ei ole teokratia eikä sen pidä sellaiseksi tullakaan, hän toteaa.

– Mahtoiko Jeesus kerran koota ympärilleen joukkoja taistellakseen viranomaispäätöksiä vastaan, vaikka varmasti ymmärsi, etteivät ne aina oikeita olleet, mukaan lukien hänen oma tuomionsa?

Vihavainen toivoisi aktivistien osoittavan mielummin armeliaisuuttaan kristittyinä omilla varoillaan kuin osoittavan mieltään.

– Tässä maailmassa nyt kuitenkin sattuu olemaan loputtomasti erilaisia mahdollisuuksia käyttää rahoja ja kaikkea muutakin, niin henkilökohtaista kuin valtiollista panostusta, myös jalosti ja hurskaasti. Kenttä on siis vapaa. Ei muuta kuin kristillistä rakkautta harjoittamaan ihan omin voimin tai sitten pyrkimään valtiolliseen vaikuttamiseen jonkin poliittisen puolueen kautta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)