Verkkouutiset

Ruovedelle suunnitellaan täysin uudenlaista 200-paikkaista vastaanottokeskusta

Ruovedelle suunnitellaan uudenlaista asuntopohjaista vastaanottokeskusta perheille.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ruovedelle suunnitellaan uutta 200-paikkaista vastaanottokeskusta. Kyseessä on täysin uudenlainen asuntopohjainen keskus perheille, keskelle kyläyhteisöä.

Paikoista puolet sijoitettaisiin Jäminkipohjan ja puolet Visuveden kylätaajamissa sijaitseviin tyhjiin asuntoihin. Molempiin kyläkouluihin perustettaisiin 15-paikkaiset valmistavat ryhmät koululaisille, selviää Maahanmuuttoviraston ja Punaisen Ristin tiedotteesta.

Aloite keskuksen perustamisesta tuli kunnasta. Kunnanhallitus käsitteli asiaa eilen maanantaina ja suhtautui siihen myönteisesti, mutta tekee virallisen päätöksensä ensi maanantaina 7. syyskuuta. Jos päätös on myönteinen, toiminta alkaa tiistaina 8. syyskuuta.

Sekä Jäminkipohjassa että Visuvedellä aloittaisi kuusi työntekijää, ja molempia työryhmiä johtaisi yksi yhteinen apulaisjohtaja. Ruoveden yksikön toimintaa vetäisi SPR:n Hämeen piiri.

Lammiin avataan hätämajoitusyksikkö

Lammin Mainiemessä avataan 175-paikkainen hätämajoitusyksikkö tämän viikon lopussa. Yksikkö sijoittuu Lammin vastaanottokeskuksen alaisuuteen.

Muhoksella on juuri avattu SPR:n hallinnoima hätämajoitusyksikkö 150 turvapaikanhakijalle. Asiakkaat ovat kirjoilla Oulun vastaanottokeskuksessa.

Hätämajoitusyksiköitä on suunniteltu myös Vihtiin ja Forssaan. Vihdin kunta on ilmoittanut suhtautuvansa hätämajoitukseen myönteisesti, mutta harkinnassa ollut Hopeaniemi ei tule kyseeseen. Maahanmuuttovirasto ja SPR:n Uudenmaan piiri jatkavat tilojen etsintää.

Forssan kaupunginhallitus ottaa hätämajoitusyksikön uudelleen käsittelyyn ensi maanantaina 7. syyskuuta. Asia voi edetä myös kaupunginvaltuuston käsittelyyn.

Kouvolaan avataan pysyvä keskus

Kouvolaan avataan 250-paikkainen vastaanottokeskus, jossa turvapaikanhakijat sijoitetaan vuokra-asuntoihin ympäri kaupunkia. Tavoitteena on, että keskus aloittaa toimintansa lokakuun alkuun mennessä.

Kouvolan kaupunginhallitus hyväksyi asian yksimielisesti eilen maanantaina. Toimintaa alkaa vetää SPR:n Kaakkois-Suomen piiri.

Turvapaikkaa Suomesta on hakenut tänä vuonna yli 6 300 henkilöä, kun koko viime vuoden luku oli 3 651. Hakijamäärän arvioidaan nousevan tänä vuonna 15 000:een.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)