Verkkouutiset

Vahasalo ja Sarkomaa apulaisoikeuskanslerin uskontolinjauksesta: ”kestämätön tilanne”

Maanantainen apulaisoikeuskansleri Mikko Puumalaisen linjaus Suvivirrestä on herättänyt perustellusti ihmetystä. Kansanedustajat Raija Vahasalo (kok.) ja Sari Sarkomaa (kok.) pitävät tilannetta kestämättömänä koulujen kannalta, joissa parhaillaan suunnitellaan lähestyviä kevätjuhlia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Kouluissa suunnitellaan parhaillaan lähestyviä kevätjuhlia. Tilanne vaatii nopeaa selkeyttämistä, sanovat kansanedustaja, sivistysvaliokunnan puheenjohtaja, Raija Vahasalo ja kansanedustaja, opetushallituksen johtokunnan puheenjohtaja Sari Sarkomaa.

Heidän mielestään perustuslakivaliokunnan on viime kädessä käsiteltävä asiaa.

– Koulujen ja asian merkittävyyden kannalta on välttämätöntä, että asiaan saadaan täysi selkeys ennen kuin mitään ohjeita tai käytäntöjä muutetaan, Sarkomaa ja Vahasalo sanovat.

Heidän mukaansa nykyinen käytäntö on ollut toimiva ja se perustuu Opetushallituksen jo vuonna 2006 tehtyyn ohjeistukseen perustuslakivaliokunnan kannan mukaisesti.

– Eduskunnan perustuslakivaliokunta on tähdentänyt, että kevät- ja joulujuhlatraditiot ovat osa suomalaista kulttuuria. Virren johdosta ei juhlaa voida pitää uskonnon harjoittamiseksi katsottavana tilaisuutena. Koulujen käytännöistä hankaluuksia ei ole aiheutunut, joten ei pidä tehdä ongelmia siellä missä niitä ei ole, toteavat kokoomuspoliitikot.

Heidän mielestään ei ole mitään syytä siihen, miksi perinteitä pitäisi muuttaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)