Verkkouutiset

SS: Suomeen myyty nettikaupan kautta väärennettyjä euroja

Suomeen on toimitettu väärennettyjä 10, 20 ja 50 euron seteleitä postina ja rahtina.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ulkomailta on myyty nettikaupan kautta väärennettyjä euroseteleitä Suomeen. Noin sadalla Eurolla on saanut 400–500 euron arvosta väärennettyä rahaa, kertoo Savon Sanomat.

Poliisin mukaan väärennöksiä on toimitettu Suomeen postina tai rahtina. Seteleitä on tilattu ulkomaisen nettimyyjän kautta.

Viime syksynä ja talvena alkoi ilmestyä väärennettyjä 10, 20 ja 50 euron seteleitä useissa kaupoissa ja pankeissa. Väärää rahaa oli liikkeellä muun muassa Helsingissä ja Kuopiossa.

Aidoilta vaikuttaneiden Tor-verkon kautta myytyjen väärennösten kerrotaan olleen keskenään samoja rahaeriä.

Interpol tunnisti viime talvena esille nousseet väärennökset, jotka oli tehty Italiassa väärennyskäyttöön hankituilla setelilaatoilla.

Myöhemmin Kuopiossa varmistui, että Suomeen hankituissa seteleissä kyse oli samanlaisista väärennöksistä. Väärennyspajaa ei ole toistaiseksi saatu paljastettua eikä sen sijaintia tiedetä.

– Väärennökset oli tilattu Tor-verkon kautta. Kuopiolaiset mies ja nainen olivat maksaneet 300 euroa ja saivat sillä väärennettyjä seteleitä 1 300 eurolla, rikoskomisario Juha Korhonen Itä-Suomen poliisista kertoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)