Verkkouutiset

Liika uni voi tappaa – sydänkohtausriski nousee

Yli kahdeksan tuntia vuorokaudessa nukkuvilla ihmisillä on suurempi todennäköisyys saada sydänkohtaus tai aivohalvaus, selviää tuoreesta tutkimuksesta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Cambridgen yliopiston suorittamasta tutkimuksesta selviää, että keskimäärin kahdeksan tuntia nukkuvilla ihmisillä on 46 prosenttia korkeampi riski saada sydänkohtaus tai aivohalvaus keskimääräiseen riskiin verrattuna.

Asiantuntijat eivät tiedä syytä tälle, kertoo The Independent.

Aikuiset tarvitsevat yleensä 6-9 tuntia unta tunteakseen itsensä levänneeksi. Liika uni on aiemmin kuitenkin liitetty muun muassa diabeteksen ja ylipainon kehittymiseen.

Tutkimuksesta ei kuitenkaan selvinnyt, aiheuttiko yli kahdeksan tunnin uni sydän- ja verisuoniongelmia, vai oliko kyseessä pelkkä perussairauteen liittyvä oire.

Tutkimukseen osallistui lähes 10 000 ihmistä. Tutkimuskohteet olivat 42–81-vuotiaita. Tutkijat seurasivat henkilöiden nukkumistapaoja 10 vuoden ajan. Tänä aikana 346 osallistujaa sai sydänkohtauksen tai aivohalvauksen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)