Verkkouutiset

Sotilasasiantuntija AL:lle: Kantasuomalaisia voi olla taistelemassa Ukrainassa

Sotilasasiantuntijan mukaan Ukrainan konfliktiin osallistuu mahdollisesti myös ihmisiä, jotka ovat ainakin joskus asuneet Suomessa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kantasuomalaisiakin on voinut jo värväytyä Ukrainan konfliktiin, arvioi sotilasasiantuntija ja Helsingin reserviupseeripiirin entinen toiminnanjohtaja Arto Pulkki Aamulehdelle.

Pulkki pitää silti todennäköisempänä, että mukana olevat eivät ole Suomen kansalaisia.

– Olisin erittäin yllättynyt, jollei Ukrainassa olisi kummalla puolella konfliktia tahansa sellaisia ihmisiä, jotka ainakin joskus ovat asuneet Suomessa, Pulkki sanoo.

Mikään laki tai sopimus ei estä suomalaisen ammattisotilaan tai reserviläisen liittymistä vapaaehtoisarmeijaan ulkomaille.

Pulkin mukaan Ukrainan konfliktissa voisi hyvinkin olla käyttöä suomalaisen tai muun länsimaisen sotilaskoulutuksen saaneelle erikoisosaajalle.

– Jos sinne täältä joku haluaa lähteä, ei ole olemassa mitään lainsäädännöllistä mahdollisuutta estää sitä. Sotilaan ammatti on ammatti niin kuin mikä tahansa muu.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)