Verkkouutiset

USU: Yliopistot myöhässä pääsykoeuudistuksen kanssa

Opetus- ja kulttuuriministeriö ja yliopistot ovat sopineet, että pitkää valmentautumista vaativista opiskelijavalinnoista luovutaan vuoteen 2018 mennessä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yliopistot ovat myöhässä opetus- ja kulttuuriministeriön kanssa sopimastaan aikataulusta pääsykokeiden uudistamisessa. Asiasta kertoo Uutissuomalainen. Tavoitteena on, että ”pitkää valmentautumista vaativista” opiskelijavalinnoista luovutaan vuoteen 2018 mennessä.

– Aikataulu ei ole realistinen, kun tavoitteena on, että kaikista pitkää valmentautumista vaativista pääsykokeista luovutaan, Helsingin yliopiston palvelupäällikkö Päivi Pakkanen sanoo Uutissuomalaiselle.

Lisäksi ainakin Itä-Suomen, Turun, Lapin ja Jyväkylän yliopistoissa tavoite jää joillakin aloilla saavuttamatta.

Opetus- ja kulttuuriministeriön ylitarkastaja Ilmari Hyvösen mukaan ministeriö tapaa yliopistoja asian tiimoilta kesäkuussa.

– Olemme pyytäneet kertomaan suoraan, miten uudistuksessa edetään. Toki rivien välistä on näkynyt se, että kaikilla aloilla ei olla edetty, Hyvönen sanoo USU:lle.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)