Verkkouutiset

AL: USA:n merivoimat haluaisi testata itseohjautuvia laivoja Selkämerellä

Maailman ensimmäinen itseohjautuvien laivojen testialue olisi Olkiluodon läheisellä merialueella.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

DIMECC Oy:n toimitusjohtaja Harri Kulmala pitää hyvin mahdollisena, että Yhdysvaltain laivasto haluaa testata miehittämättömiä sotalaivoja Suomessa.

– En tarkkaan tiedä, onko se ainoa heidän yhteydenottonsa syistä, mutta hyvin todennäköisesti se on yksi niistä, Harri Kulmala kertoo Aamulehdelle.

Suomalaisten yritysten ja tutkimuslaitosten yhteisyritys DIMECC Oy ilmoitti tiistaina maailman ensimmäisen avoimen itseohjautuvien laivojen testialueen avautumisesta Selkämerelle.

– Voi olla, että Itämeri on heille (USA:n laivasto) sellainen alue, jossa talviolosuhteet olisivat testattavissa hallitusti.

DIMECC Oy on saanut Varsinais-Suomen ely-keskukselta luvan varata laivojen koeajoihin noin 7 kertaa 18 kilometrin kokoisen merialueen länsirannikolta Eurajoen edustalta.

Norjassa Trondheimin vuonossa avattiin viime vuoden lopulla maailman ensimmäinen robottilaivojen testikenttä, mutta se on varattu tietyille yrityksille.

Kulmalan mukaan Suomeen avattava testialue on kuitenkin maailman ensimmäinen kaikille avoin testialue.

Maailman meriteollisuus käy tiukkaa kilpajuoksua uuden sukupolven alusten kehittämisessä.

Yhdysvaltain laivasto laski vesille miehittämättömän aluksen viime vuonna. Aluksen tehtävänä on etsiä etäohjattuna vihollisen sukellusveneitä. Alus on edelleen testivaiheessa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)