Verkkouutiset

Tutkija SS:lle: Merkittävä osa suomalaisten liikennekuolemista tapahtuu ulkomailla

Tutkija muistuttaa, että suomalaisten suosimissa lomakohteissa kuten Thaimaassa tai Etelä-Euroopassa liikenneturvallisuus ei ole pohjoismaista tasoa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Liikennetapaturmissa kuolleista suomalaisista jopa kymmenen prosenttia menehtyi kolarissa ulkomailla.

Prosenttiosuus on suurempi kuin aiemmin on arveltu. Onnettomuustutkintakeskus kävi läpi suomalaisten työikäisten tapaturmakuolemat niin, että 2 548 tapaturmakuoleman joukosta karsittiin pois päihtymykseen liittyvät sekä rajattiin tutkinta työikäisiin eli 18–67-vuotiaisiin.

– Ulkomailla kuolleiden osuus liikenneonnettomuuksissa menehtyneistä oli merkittävä. Tällaista tietoa ei ole aiemmin ollut, sanoo Savon Sanomien haastattelema Onnettomuustutkintakeskuksen johtava tutkija Kai Valonen.

Valosen mukaan toisaalta ei ole yllättävää, että monissa lomakohteissa liikennekulttuuri on huonompi ja turvattomampi kuin Suomessa.

– Tyypillistä ulkomailla on, että suomalaistenkin toimintatavat mukautuvat lomailumaan mukaan, Valonen sanoo.

– Vaikka Suomessa juuri kukaan ei esimerkiksi ajaisi moottoripyörällä ilman kypärää, Thaimaassa tavallinen lomalainen saattaa tehdä niin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)