Verkkouutiset

SS: Turvapaikkapäätöksissä siirrytään yhden puhuttelun taktiikkaan

Sisäministeriön kansliapäällikön mukaan turvapaikkapäätösten teko nopeutuu paljon.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Turvapaikkapäätösprosessi kestää tällä hetkellä arviolta yli vuoden. Prosessi nopeutuu jopa useilla kuukausilla sisäministeriön päättämien toimien ansiosta.

– Toimintaa tehostetaan siirtymällä yhden puhuttelun taktiikkaan. Alkukuuleminen ja turvapaikkapuhuttelu tehdään samalla kertaa, kertoo Savon Sanomien haastattelema sisäministeriön kansliapäällikkö Päivi Nerg.

Poliisi tekee tällä hetkellä tilapäisesti alkukuulemisia, mutta ne siirtyvät ensi maaliskuuhun mennessä Maahanmuuttoviraston tehtäväksi.

Poliisi ja Maahanmuuttovirasto ovat myös saaneet merkittävän lisärahoituksen työruuhkasta selviämiseen.

– Koko prosessia nopeutetaan. Haasteena on, miten myös kotouttamisen aloittamiseen päästään nopeammin, Nerg sanoo.

Turvapaikanhakijoiden käsittelyprosessia nopeutetaan seulomalla kielteisen päätöksen saavat joukosta nopeammin. Jos turvapaikkapäätös on myönteinen, heidät puolestaan halutaan saada nykyistä nopeammin kotouttamisen piiriin.

Turvapaikkahakemusten käsittelyn nopeuttaminen tuo pitkällä tähtäimellä säästöjä Suomelle. Jos turvapaikanhakija saa kielteisen päätöksen nykyistä nopeammin, hänen Suomessa olon aikansa lyhenee samoin kuin siitä valtiolle aiheutuvat majoitus- ja muut kulut.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)