Tullin pääjohtaja pitää hänestä tehtyä rikosilmoitusta täysin aiheettomana

Tullin pääjohtajaa epäillään viestintäsalaisuuden loukkaamisesta ja virkavelvollisuuden rikkomisesta.

 • LKS 20150430 LKS 20011003 - HELSINKI - LAITTOMAN MAAHANTULON TORJUNTAISKU: Laitonta maahantuloa on valvottu viime päivinä tehostetusti rajavartiolaitoksen, tullin ja poliisin yhteisessä valtakunnallisessa tehoiskussa. Valvonta on keskittynyt erityisesti tavara- ja ajoneuvokuljetuksiin. Parin viime päivän aikana Helsingin satamissa on tarkastettu kaikkiaan 300 rekkaa. Toistaiseksi raskaan liikenteen tehotarkkailussa ei ole paljastunut yhtään ihmissalakuljetusyritystä. LEHTIKUVA / MATTI BJÖRKMAN / rp 2001

  Tullin pääjohtajaa epäillään viestintäsalaisuuden loukkaamisesta.

  ()
 • LKS 20150426 LKS 20150210 - LKS 20150119 LKS 20141031 Tullin pääjohtaja Antti Hartikainen tuoteväärennöksiin liittyvän tapahtuman tiedotustilaisuudessa, 6. syyskuuta 2012. 

 LEHTIKUVA Sari Gustafsson

  Antti Hartikainen.

  ()

Tullin pääjohtaja Antti Hartikaisen mukaan hänestä tehty rikosilmoitus perustuu virheellisiin olettamiin ja on siten täysin aiheeton, kertoo MTV Uutiset.

Valtiovarainministeriö on saanut poliisilta tiedon rikosepäilystä Tullissa. Ministeriö on kutsunut Hartikaisen kuultavaksi.

Tutkinnanjohtaja Jukkapekka Risu Helsingin poliisista vastaa tutkinnasta. Yle Uutisten mukaan esitutkinnassa rikosnimikkeenä on viestintäsalaisuuden loukkaaminen ja virkavelvollisuuden rikkominen. Kyse on tullin työntekijän sähköpostin välitystietojen katsomisesta.

– Kyse ei ole viestin sisällöstä, vaan välitystiedoista, eli siitä, mistä, mihin ja milloin sähköposti on mennyt, Risu kertoo.

Valtiovarainministeriön viestintäjohtaja Liinu Ledon mukaan Hartikaista kuullaan alkuviikosta.

– Tässä vaiheessa on turha spekuloida. Meille on tärkeää, että kuulemisprosessi käydään loppuun ja ministeriössä tehdään päätös alkuviikosta, Lehto kuvailee.

Hartikainen kertoo pitävänsä harmillisena, että viranomaisten aikaa hukkautuu turhaan työhön. Hän toivoo, että totuus asiassa voidaan tuoda julki mahdollisimman pian.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.