Verkkouutiset

Kimmo Tiilikainen jättää Etelä-Karjalan – kuntavaaliehdokkaaksi Helsingissä

Helsinkiä kalvaa Tiilikaisen mielestä demokratia- ja avoimuusvaje.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kevään kuntavaaleissa maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen (kesk) jättää kotipaikkakuntansa Ruokolahden Etelä-Karjalassa. Tiilikainen lähtee nyt ensimmäistä kertaa ehdolle Helsingissä.

– Monen muun suomalaisen tavoin olen pitkään kulkenut kahden paikkakunnan väliä, mutta viime vuosina olen töiden perässä viettänyt yhä enemmän aikaa Helsingissä. Katsoin, että nyt on luonteva aika tehdä ratkaisu. Kyselyjä tuli jo neljä vuotta sitten, kertoo Tiilikainen tiedotteessaan.

Tiilikainen haluaa keskustasta vastavoiman Helsingin suurille valtapuolueille, kokoomukselle, vihreille ja SDP:lle. Näiden valtakausi on Tiilikaisen mielestä kestänyt liian kauan, ja se näkyy päätöksenteossa.

– Näiden puolueiden pitkän valtakauden aikana ongelmat Helsingissä ovat vain lisääntyneet. Asuminen kallistuu, eriarvoisuus kaupunginosien ja niiden koulujen kesken kasvaa, liikenne takkuilee ja saastuttava hiilenpoltto jatkuu. Ihmisten asioiden sijaan valtapuolueita tuntuu kiinnostavan vain pormestarin palli, Tiilikainen kertoo.

Valta keskittyy

Helsinkiä kalvaa Tiilikaisen mukaan myös demokratia- ja avoimuusvaje.

– Valta keskittyy eikä tavallisen helsinkiläisen ääni enää kuulu päätöksenteossa. Tästä esimerkkinä vaikkapa Keskuspuiston käsittely yleiskaavassa, Tiilikainen sanoo.

– Myös suurten rakennushankkeiden kustannusarvioiden pettäminen on syönyt luottamusta kaupungin hallintoon. Niistä ei tunnu vastaavan kukaan, ihmettelee Tiilikainen.

Tavoitteikseen Tiilikainen mainitsee turvallisemman, terveellisemmän ja viihtyisämmän Helsingin rakentamisen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)