Verkkouutiset

Kaadettu susi aiheutti some-raivon – poliisi toppuuttelee uhkailijoita

Lounais-Suomen poliisin mukaan suden lopetuspäätös on ollut päällystöön kuuluvan poliisin tekemä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Piikkiössä lauantaina kaadettu häirikkösusi on kuumentanut keskustelun sosiaalisessa mediassa, selviää Lounais-Suomen poliisilaitoksen tiedotteesta.

– Kaikki kommentit eivät ole olleet asiallisia tai perustuneet tosiseikkoihin. Kärjekkäimmissä sosiaalisen median kommenteissa on jopa uhattu jahtiin osallistuneita metsästäjiä.

Lounais-Suomen poliisin mukaan lopetuspäätös on ollut päällystöön kuuluvan poliisin tekemä, ja asiassa on konsultoitu myös riistahallinnon alaisen riistanhoitoyhdistyksen yhdyshenkilöä.

– Eläimen jahti oli poliisijohtoinen. Toimenpiteeseen on ollut olemassa lakitasoinen toimivaltuussäädös. Jahtiin osallistuivat poliisin lisäksi suurriistavirka-apu (SRVA) -toimijat, jotka ovat toimineet poliisin valtuuttamana ja välittömässä ohjauksessa.

Poliisin mukaan sudesta oltiin saatu viikon aikana havaintoja Liedosta tiheästi asutetulta alueelta.

– Kyseinen susiyksilö oli lauantaina kulkenut Piikkiön taajamassa kerrostalojen piha-alueilla, pururadoilla, ja käynyt lähimmillään noin viiden metrin etäisyydellä ihmisestä. Päiväsaikaan kyseisellä alueella on ulkoillut runsaasti ihmisiä lapsineen ja kotieläimineen.

Suden lopettamisalue oli poliisin määräyksellä asetettu tien 110, Helsingin moottoritien, sekä Rungon ja Makarlan taajamien rajaamalle alueelle.

– Mikäli susi olisi poistunut tämän alueen ulkopuolelle, olisi jahti keskeytetty. Eläin kierteli määrätyllä alueella koko kolmen tunnin mittaisen jahdin ajan.

– Ihmisten keskuuteen hakeutunut ja siellä pysyttelevä villieläin tai suurpeto aiheuttaa aina jonkinlaisen turvallisuusriskin. Petoeläinten ihmisille aiheuttama tai ainakin niistä ihmisten asuin- ja liikkumisalueilla tehtyihin havaintoihin perustuva todelliseksi mielletty uhka on sellainen turvallisuutta vaarantava tekijä, johon puuttuminen on julkisen vallan velvollisuus.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)