Verkkouutiset

Juha Sipilä: Nyt jos koskaan liittoutumattomuus ja kahdenväliset suhteet ovat tärkeitä

Pääministeri korostaa uudenvuoden tervehdyksessään jatkuvuuden tärkeyttä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) mukaan hallitukselle on kaikissa oloissa tärkeintä Suomen ja suomalaisten turvallisuudesta huolehtiminen.

– Nyt jos koskaan meidän on viisasta noudattaa ulko- ja turvallisuuspolitiikassa maamme pitkäaikaista, yhdessä sovittua ja suomalaisten enemmistön tukemaa linjaa.

Linja nojaa Sipilän mukaab sotilasliittoon kuulumattomuuteen, uskottavaan puolustukseen, kansainväliseen yhteistyöhön ennen muuta YK:n ja EU:n puitteissa, hyviin kahdenvälisiin suhteisiin joka ilmansuuntaan sekä viranomaisten sujuvaan yhteistoimintaan.

– Toimimme osana kansainvälistä yhteisöä poliittisten ratkaisujen aikaansaamiseksi kriiseihin sekä terrorismin ja muiden uhkien torjumiseksi, Sipilä sanoo.

Pääministeri nostaa esiin myös Euroopan unionin turvallisuusyhteistyön tiivistymisen.

– Joulukuun huippukokouksessa todettiin, että Euroopan turvallisuuden ja puolustuksen vahvistaminen haasteellisessa ympäristössä ja kansalaisten parempi suojelu edellyttävät mittavampia toimia.

Sipilä pitää tärkeänä, että Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikan linjasta on aikaansaatu hallitus-oppositiorajan ylittävä yhteisymmärrys, jolla on suomalaisten tuki.

Pääministerin katsoo Suomen suunnan jo muuttuneen. Hän pitää kiinni myönteisemmästä talousnäkymästä.

– Viimeisimpänä Suomen Pankki sekä OP-ryhmä muuttivat arvioitaan Suomen tilanteesta myönteisemmäksi. Jo tämän vuoden kasvu ylittää kaikki ennusteet. Hallitusohjelmassa luotu perusresepti toimii. Sitä ei tarvitse nyt muuttaa, vaikka kehysriihessä haemme lisää kasvua ja työllisyyttä edistäviä toimia.”

Sipilän mukaan tavoitteena tulee olla, että suomalaiset kokevat sekä yhteiskunnan että julkisen vallan vastuulla olevat palvelut luotettaviksi.

– Talouden tilanteesta huolimatta olemme pystyneet tekemään joitain parannuksia, kuten korottamaan pienituloisimpien eläkeläisten takuueläkettä. Samoin laitamme vihdoin omaishoitoa kuntoon.”

Pääministeri uskoo Suomen selvinneen yhteistyö- ja uudistuskykynsä ansiosta nostaen viimeisimpänä esimerkkinä kilpailukykysopimuksen merkityksen maan taloudelle.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)