Verkkouutiset

Erikoistutkija Ylelle Juha Sipilän Chempolis-kohusta: Ministereiden vaikea suosia sukulaisiaan

Tutkijan mukaan media on muuttunut viimeisen 30 vuoden aikana paljon kriittisemmäksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Erikoistutkijan mukaan pääministeri Juha Sipilän (kesk.) Chempolis-kohu osoittaa sen, että pääministerin on erittäin vaikea suosia sukulaisiaan.

– Media on muuttunut 30-40 vuoden aikaperspektiivillä paljon kriittisemmäksi. Sehän on tavallaan hyvä, että tällaiset tilanteet läpivalaistaan huolellisesti, sanoo Turun yliopiston eduskuntakeskuksen erikoistutkija Erkka Railo Ylen Ykkösaamussa.

Tiistaina uutisoitiin laajasti Sipilän ja hänen lastensa yhteyksistä Chempolis-yritykseen ja siitä, edistikö Sipilä pääministerinä tai omistajaohjauksesta vastaavana ministerinä Chempoliksen toimintaa.

Railon mukaan tämänlaisten kohujen julkinen läpikäyminen on hyvä asia, koska sen pitäisi parantaa luottamusta poliittiseen järjestelmään.

Samalla osoitetaan myös yleisesti se, että pääministerin on erittäin vaikeaa, ellei mahdotonta, suosia sukulaisiaan tai ystäviään omassa virkatoimessaan.

– Toivottavasti kansalaiset näkevät tässäkin tapauksessa, että pääministerini on hyvin vaikea suosia ystäviä tai sukulaisia.

Tiedotusvälineissä esiintyneiden hallinto-oikeuden professorien ja politiikan seuraajien mukaan Sipilä ei ollut esteellinen asiassa, vaikka toimikin huolimattomasti.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)