Verkkouutiset

Juha Sipilä HS:lle: Keskustan linjan määrittelee puheenjohtaja

Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilän mukaan Paavo Väyrynen ei kuulu puolueen ulko- ja turvallisuuspoliittiseen työryhmään.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Keskustan ulkopoliittisen linjan määrittelee puheenjohtaja. Linjan määrittelemiseksi olen kuullut myös tavanomaisesta poikkeavia toimijoita, kuten maailmalla pitkään toimineita yritysjohtajia, rauhanvälityksen ammattilaisia sekä yksityisiä kehitysaputoimijoita. Keskustalla on myös ulko- ja turvallisuuspoliittinen työryhmä, jota vetää Seppo Kääriäinen. Väyrynen ei kuulu ko. ryhmään, sanoo Helsingin Sanomien haastattelema keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä.

Pääministeri Alexander Stubb (kok.) arvosteli sunnuntaina Ylen pääministerin haastattelutunnilla keskustalaisia halusta irrottaa Suomi EU:n yhteisestä Venäjän-vastaisesta pakotepolitiikasta. Stubb varoitti viemästä Suomea Neuvostoliiton ajan kaltaiselle harmaalle vyöhykkeelle.

Kysyttäessä Stubb mainitsi keskustasta Paula Lehtomäen, Paavo Väyrysen ja Seppo Kääriäisen.

– En usko, että meillä on ulkopolitiikasta paljoa erimielisyyttä. Olemme antaneet hallitukselle tukea, joskin pakotepäätöksen keskustelussa kyseenalaistimme sen ajoituksen, mutta tyydyimme sitten päätökseen. En ihan hahmota, missä nämä suuret erot nyt sitten ovat, Juha Sipilä toteaa kokoomusarvostelusta.

Sipilä korostaa, että hän ei vastusta Väyrysen tavoin Nato-optiota.

– Väyrynen on niin sanottua Nato-optiota vastaan. Minulle on aivan päivänselvää, että pidetään valmiutta hakea Nato-jäsenyyttä. Sellaiseen pitää meidän itsetunto riittää. Jos tilanne muuttuu, keskustelussa pitää olla käytettävissä toisetkin vaihtoehdot. Tämä linja on puoluekokouksessakin päätetty.

Juha Sipilä uskoo arvostelun liittyvän tällä viikolla eduskunnassa käsiteltävään budjettiin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)