Verkkouutiset

Arto Satonen: Työmatkaliikkujista ei saa tehdä liikenneuudistuksen maksajia

Varapuhemies pitää selvitystä liikenneverkkouudistuksesta tavoitteiltaan hyvänä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Eduskunnan varapuhemies Arto Satosen (kok.) mukaan liikenneverkkouudistuksen toteuttamiskeinot on nyt alkavassa poliittisessa käsittelyssä ja hallituksen yhteisessä valmistelussa mietittävä huolella. Tehtävien ratkaisujen on Satosen mukaan tuettava työllisyyttä ja sitä, että työn vastaanottaminen kannattaa kauempaakin.

– Liikenneinfran saaminen kuntoon, pitkäjänteiset investoinnit tulevaisuuteen, liikennepalveluiden kehittyminen, sekä ilmastotyö ovat kaikki tärkeitä tavoitteita. Erilaisia keinoja näiden tavoitteiden saavuttamiseksi on kuitenkin lukemattomia, Arto Satonen sanoo

Satosen mukaan jatkovalmistelussa on pidettävä tinkimättömästi mielessä työllisyys.

– Työmatkaliikkujat eivät saa joutua liikenneverkkouudistuksen maksajiksi. Työnteko ja työpaikat ovat kaikki kaikessa. Työllisyystavoitteen saavuttaminen edellyttää sitä, että työtä kannattaa ottaa vastaan esimerkiksi tunnin ajomatkan päästä.

Satonen muistuttaa, että liikenne- ja viestintäministeriön selvityksessä ei esitetä muutoksia työmatkavähennyksiin ja -korvauksiin. Verotuksen osalta kokonaisuus on muutenkin kokonaan auki, koska asiasta vastaava valtionvarainministeriö ei ole ollut vielä valmistelussa mukana.

– On selvää, että työnsä takia pitkiä matkoja liikkumaan joutuvien tilanteesta pitää uudistuksessa huolehtia. Viime kädessä on oltava valmius korottaa työmatkavähennystä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)