Autoja hyytynyt, junia ja busseja peruttu - paukkupakkaset koettelevat

Suomessa paukkuu tällä hetkellä kovat pakkaset. Kylmä sää vaikuttaa muun muassa työmatkoihin ja sähkönkulutukseen.

  • LKS 20160107 Junaliikennettä Tikkurilan asemalla 7. tammikuuta 2016. Kova pakkanen koettelee tällä hetkellä koko Suomea. LEHTIKUVA Heikki Saukkomaa

    Kova pakkanen koettelee tällä hetkellä koko Suomea.

    ()

Pääkaupunkiseudun julkisessa liikenteessä on koettu epäsäännöllisyyksiä pakkasen aiheuttamien kalustovikojen vuoksi. Useita bussivuoroja on jouduttu perumaan. Ongelmia on ollut myös lähijuna- ja metroliikenteessä, kertoo Yle Uutiset.

Lapin Inarissa oli aamulla 35 astetta pakkasta. Sara Wesslinin piti ajaa autollaan töihin, mutta jäätynyt käsijarru muutti suunnitelmat.

– Pohdin, että tilaisinko taksin, mutta poikaystäväni Oula ehdotti, että pitäisikö kelkalla lähteä, Wesslin kertoo MTV:lle.

– Oli aivan saakelin kylmä! Oula laittoi juuri viestiä, että poskia paleltaa vieläkin. Aikamoista asennetta se vaatii, Wesslin naurahtaa.

Fingridin käytönvalvontamittausten mukaan Suomen sähkönkulutuksen tuntikeskiteho nousi kaikkien aikojen ennätyslukemiin noin 14 900 megawattiin torstaina kello 8-9 aikaan, kertoo Tekniikka&Talous.

Suomessa tuotettiin sähköä 10 700 megawatin teholla ja loput 4 200 megawattia tuotiin naapurimaista. Sähkön riittävyys ei ollut huippukulutustilanteessa vaarassa.

Forecan sääennusteen mukaan paukkupakkaset jatkuvat koko torstain. Pakkaset hellittävät hieman perjantaina Lapissa ja Länsi-Suomessa. Lauantaina sää lauhtuu hieman myös etelässä.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.